De Teens
OVER STEEDS HOGER:    ALGEMENE INFORMATIE   |    DE VOLWASSENEN   |    DE KIDS   |    DE TEENS   |    DONATEUR WORDENDE TEENS VAN STEEDS HOGER

< Terug

De teens speelden op 9 en 10 januari 2015:

Lief dagboek...

Binnenkort grandioze heropening van Hotel Kremlin!
Eindelijk is het dan zover, hotel Kremlin wordt na 10 jaar weer heropend. De erfgename van de vorige eigenaar heeft geheel op eigen kracht het door brand verwoestte hotel weer op weten te bouwen. Over het tragische ongeval wordt nog steeds door haar en het personeel in alle toonaarden gezwegen. Zoals iedereen zich waarschijnlijk nog wel kan herinneren is 10 jaar geleden het hotel bijna volledig tot de grond toe afgebrand. De oorzaak van dit voorval is nog steeds onbekend. Ondanks deze ongelukkige voorgeschiedenis is de huidige eigenaar ervan overtuigd dat hotel Kremlin weer een groot succes gaat worden. De boekingen stromen binnen en het personeel staat te trappelen om het de gasten naar de zin te maken. Zoals eerder aangegeven wil de eigenaresse niet inhoudelijk op de gebeurtenissen van 10 jaar geleden ingaan: 'Het heeft voor heel veel verdriet gezorgd, maar we hebben het allemaal achter ons gelaten'. Toch blijft het feit dat de oorzaak nooit is gevonden, bij deze verslaggever vraagtekens oproepen...
Dit stuk is geschreven door de teens en geregisseerd door Marc Eissing en Robin Guelen.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 10 en 11 januari 2014:

In de ban van Richard

Onze Teens hebben besloten om 'echt' toneel te maken. Daarvoor kiezen ze een stuk dat ten minste 'ergens' over gaat. De keuze is gevallen op 'Richard III' van William Shakespeare. Alles zit daar in: oorlog, liefde, verraad, moord! Het is een stuk waarbij zowel de jongens als de meisjes aan hun trekken komen. Wat zij echter niet weten is de 'magische' invloed van dit stuk op haar spelers. Op theatrale wijze vertellen zij het verhaal. Door de verwikkeling van de spelers met het verhaal ontstaan situaties en teksten waar zelfs Shakespeare niet van had kunnen dromen. Dit is een bewerking van Shakespeare's werk door Heleen Verburg en de regie was in handen van Jolande van den Broek en Marc Eissing

_______________________________________________________________

De teens speelden op 11 en 12 januari 2013:

Wat zeg je?!

Wat zou je doen als je te horen krijgt dat je door een ongeluk langzaam doof en blind raakt. Hoe gaat jouw leven er na zo'n moment uitzien? Hoe reageert je omgeving en wat doe je wanneer je straks helemaal niets meer kan horen of zien?

Het overkomt de 16 jarige Sophie. Zij raakt door een aanrijding langzaam doof en blind. Steeds meer raakt zij afgezonderd van de buitenwereld en tja... leer daar maar eens mee omgaan. Ook de reacties van haar omgeving maken het er haar niet makkelijker op. Haar vader zoekt zijn uitweg in het spelen van games en sommige vrienden maken misbruik van haar situatie. De Teens van toneelverenging Steeds Hoger vertellen het verhaal van Sophie. Wat gaat er in haar hoofd om en hoe reageert zij op alle mensen in haar omgeving. Sophie moet er mee leren leven, maar lukt haar dat ook? Wat zeg je?! is geschreven en geregisseerd door Joep Witsiers.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 13 en 14 januari 2012:

Nou ik!

Sam en Tessa zijn populair, Tom niet. Het favoriete vak op het Heidens College is Tom pesten. Niemand die daar ook maar iets tegen doet. Dat is toch normaal, of niet? Zo zal het altijd gaan.Maar dan beslist Tom: Nou ik!Wie is er dan nog stoer en waar ligt de grens van wraak? Dit stuk is geschreven en geregisseerd door Joep Witsiers.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 29 en 30 oktober 2010:

T(e)HUIS?

Soms is het beter als sommige kinderen in een tehuis worden geplaatst.
Waarom? De redenen zijn altijd anders. De Teens van Toneelvereniging
"Steeds Hoger" vertellen in een aantal zelfgeschreven monologen en dialogen
de verhalen van deze pubers. Vrolijke, moeilijke en ontroerende verhalen
zullen in deze voorstelling langs komen. Alles in het tehuis heeft een reden.
Zelfs de begeleiders hebben hun eigen redenen om met deze kinderen te werken.
Is het een uitdaging of is het gekheid?
Vinden deze kinderen via het tehuis een nieuw thuis,
of beseffen zij dat "thuis" dichterbij is dan ze zelf weten? Dit stuk is geschreven door de teens en geregisseerd door Jolande van den Broek.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 2 en 3 oktober 2009:

Roodkapje moet...

De Teens hebben een eigen variant gemaakt op het overbekende sprookje van Roodkapje.
Van het originele sprookje is weinig overgebleven.
De 3 bekendste ingrediënten zijn gebleven:
De wolf, Roodkapje en natuurlijk de jager.
Roodkapje is altijd bereid om anderen te helpen.
Ze heeft het daar erg druk mee.
Ze moet altijd van alles regelen en doen.
De wolf is het hoofd van het misdaadsyndicaat De Orde van de Wolf.
Roodkapje verijdeld onbewust al zijn plannen.
En de jager………

Daar komt u achter als u naar dit stuk komt kijken. Dit stuk is geschreven door de teens en geregisseerd door Jolande van den Broek.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 31 oktober en 1 november 2008:

Retourtje Maldensteijn

Op perron 8 van treinstation Maldensteijn is het een komen en gaan van treinen en hun passagiers. Iedere 15 minuten arriveert en vertrekt er een trein. De passagiers hebben ieder hun eigen verhaal. Sommigen hebben iets tragisch meegemaakt, anderen hebben weer iets komisch te vertellen. In een aantal scene's laten de teens zien wat deze passagiers bezig houdt. Dit stuk is geschreven door de teens en de regie was in handen van Jolande van den Broek.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 29 februari en 1 maart 2008:

Spokenjagers

Wanneer bel je de spokenjagers?

Onweer, storm en autopech dwingen Hanna Holhoek een nacht in Hangeloord te blijven. Wat kan ze nu beter doen dan voor het eerst van haar leven haar beroemde neef Hommert bezoeken. Dr. Hommert de Rooi is directeur en eigenaar van "Het Hangeloord Tehuis voor Extreem Gevoelige Mensen", een inrichting waar geesteszieke patiënten worden behandeld en verpleegd volgens de baanbrekende inzichten van Dr. de Rooi. Maar in deze inrichting lijkt niets te zijn zoals het is en is niets zoals het lijkt. Bovendien hebben proefboringen in de buurt een Poltergeist bevrijd en deze veroorzaakt een gevaarlijke situatie. Hanna stelt voor het bedrijf "Spokenjagers b.v." te bellen. Deze Spokenjagers staan onder leiding van Gabber, die een arsenaal van vreemde wapens heeft ontworpen om met kwade geesten af te rekenen. Deze Poltergeist geeft al heel veel problemen, maar er volgen er nog veel meer……Dit stuk is geschreven door Tim Kelly en de regie was in handen van Jolande van den Broek.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 24 en 25 februari 2007:

Koning Arthur

Stel je eens voor: door onbekende machten komen jij en je klasgenoten in een andere wereld terecht.
Een wereld vol legenden en magie.
Onvoorstelbaar! Onmogelijk!

Toch overkomt dit Arnold en zijn vrienden.
Zij komen op onverklaarbare wijze terecht in de legende van
KONING ARTHUR

Een legende die bol staat van magie, ridders, kameraadschap, liefde en verraad.
Een legende die van Arnold een ander mens zal maken. Dit stuk werd geschreven door Marthe van Nordea en geregisseerd door Nastasja Oostrum.

_______________________________________________________________

De teens speelden op 17 en 18 maart 2006:

Razzia

Een dictatoriaal bewind regeert al enige tijd over Nederland.
Niet alleen in het land veranderen er dingen.
Ook in het dorpje Maldenhoek verandert het een en ander. Er staat één middelbare school.
En in die school gaat alles er heel normaal aan toe totdat leraar Herman een grote machtspositie binnen de Partij krijgt.
Hij verandert de hele school in een dictatuur, met hem aan de leiding. De leerlingen zullen moeilijke keuzes moeten maken.
Keuzes die sommigen in een isolement plaatsen, en anderen juist uit hun isolement halen.
Keuzes die van vrienden, vijanden kunnen maken.
Zo gaat het in het echte leven ook, maar dat gaat vaak aan de toeschouwers voorbij.
Wij gunnen u met dit stuk een kijk in deze realiteit.
Het is een realiteit waarin vandaag alles goed en vredig was, tot de dag erna, die alles drastisch verandert.Dit stuk is geschreven door de teens en de regie was in handen van Jolande van den Broek.

______________________________________________________________

De teens speelden samen met de volwassenen op 22, 23 en 24 april 2005:

Kostschool Merida

Moeder dumpt kind voor vrijheid.

Het zal je maar gebeuren dat je als meisje van 16 zomaar wordt achtergelaten op een kostschool. Toch gebeurd het, en Merel Teunissen is het levende bewijs. Zij wordt door haar moeder zonder pardon op Kostschool Merida achtergelaten.
Merida is een meisjes kostschool met als directrice Madame Kitsken. Ieder meisje dat daar 'woont' heeft haar eigen verleden, haar eigen verhaal. Het gewone leventje op Merida verandert, als Merel Teunissen de school binnen komt. Er komen opeens mannen over de vloer. De hoofden van de meisjes slaan op hol als ze tijdens hun maandelijkse uitje buiten Merida vier jongens tegen het lijf lopen. Zij komen van Kostschool Peruma die aan de andere kant van het dorp staat. Al deze mannelijke krachten die Merida in komen zetten alles op zijn kop, en laten iedereen op zijn eigen manier veranderen.

Dit alles is verwerkt in een toneelstuk "Kostschool Merida" door Charlotte Visscher. Een 18 jarige havo-student die ook de regie en productie op zich heeft genomen.

Hieronder volgt de recensie uit De Gelderlander:

Jong en oud aan elkaar gewaagd in verhaal over kostscholen

Door MAARTEN-JAN DONGELMANS

MALDEN - In dit jubileumjaar treden leden van de jongerentoneelgroep van Steeds Hoger in één stuk samen op met hun volwassen collega's en het resultaat is overweldigend. Jong en oud zijn deze zondagavond in Maldensteijn aan elkaar gewaagd in een complex verhaal over twee kostscholen.
Het stuk is geschreven door de regisseuse Charlotte Visscher en heet Kostschool Merida. Daar meldt Merel (Charon Bours) zich aan en dat is het begin van alle verwikkelingen. De tirannieke directrice 'Kutterina' Kitsken (Petra van Dijk) wordt, nadat het meisje Kim (Michelle Rouwet) voedselvergiftiging heeft opgelopen, verliefd op de behandelend arts Peter (Hans Witsiers). Haar sympathieke collega Madelief (Jolande van den Broek) valt tegelijkertijd voor 'muizenbestrijder' Robin (Hans van Haaren). Ook bij de jeugd slaat Amor toe. Merel en Boy van de jongenskostschool (Jordi van Nistelrooij) vormen een tof stelletje, maar hun geluk wordt bedreigd door het op handen zijnde vertrek van Merel.

 

In de regie van Charlotte Visscher volgen de vele scènes elkaar in razendsnel tempo op. Met name de mensen van het licht maken overuren. Soms werkt het veelvuldig switchen van links naar rechts en het verplaatsen van de actie van de bühne naar de zaal op de lachspieren van het publiek maar de spelers houden het hoofd koel. Natuurlijk speelt Jolande van den Broek een prachtige rol als de lieve onderdirectrice. Haar mimiek en gestiek zijn kostelijk. Net als het spel van de jeugd. Ze mogen af en toe dan wat grof gebekt zijn, de aanstormende talenten gaan voor de volle honderd procent voor hun rol. Zowel de meiden als de knullen. Duidelijke zaak: het zestigjarige Steeds Hoger mag de handen dichtknijpen!

Toneel: Kostschool Merida van Charlotte Visscher door Toneelvereniging Steeds Hoger. Spel: Charon Bours, Dominique Eissing, Michelle Rouwet, Veronique Schrama, Jolien Eckhart, Petra van Dijk, Jolande van den Broek, Felicia van Rij, Hans Witsiers, Hans van Haaren, Jordi van Nistelrooy, Anthony Livius, Cedric van Wessel, Edgar van Bergen, Marloes van Lambalgen, Hedwig Custers, Maaike van Beek, Ruth Nefkens, Jasmijn Visscher, Jascha Bücheler en Henk Poos. Regie: Charlotte Visscher. Gezien: zondagavond in Maldensteijn, Malden.

______________________________________________________________

De teens speelden op 24 en 25 september 2004:

In hetzelfde schuitje

GEVRAAGD: TIENERS MET PROBLEMEN

Je kent het wel: je bent tiener en je denkt dat jouw problemen de ergste van het universum zijn. Zo denkt ook Meg. Zij heeft problemen met haar "vreemde familie". Ze komt er gaandeweg het stuk "in hetzelfde schuitje" achter dat niets minder waar is. Helaas kampen er heel veel tieners met problemen. Problemen die misschien veel erger zijn dan die van Meg zelf. Ook de ouders blijken niet zo onverschillig als de tieners denken. Wil jij ook met eigen ogen zien dat jij het misschien nog niet zo slecht hebt, kom dan kijken! Oh ja, je ouders mogen natuurlijk ook mee.Dit stuk is geschreven door G. Rudolph en de regie was in handen van Jolande van den Broek.


Contact   |   Beheer login   |   Inloggen voor leden   |   © 2020 Steeds Hoger Malden