De Kids
OVER STEEDS HOGER:    ALGEMENE INFORMATIE   |    DE VOLWASSENEN   |    DE KIDS   |    DE TEENS   |    DONATEUR WORDENDE KIDS VAN STEEDS HOGER

< Terug

De kids speelden op 25 en 26 maart 2017:

Joepie, schoolreisje….

De leraren van de basisschool hebben besloten om de kinderen van groep 8 wat extra cultuur bij te brengen. Dit willen ze doen door het schoolreisje niet naar een pretpark te laten gaan maar naar een museum. De kunst vertelt het verhaal van de kunstenaar, van die tijd en van mensen die anders naar dingen kijken. Kunstenaars willen een boodschap overbrengen en de vraag is hoe doen ze dat in dit museum? Is het echt mogelijk met een kunstwerk te praten? Komen beelden tot leven? Ach nee, natuurlijk niet! Of toch? Welk groot geheim heeft de directeur van het museum en welke rol spelen de kinderen bij het oplossen hiervan? Dat het verrassend is, is zeker.

Dit familiestuk is geschreven door Maria Schut en werd geregisseerd door Maria Schuten Jos Batenburg.

_______________________________________________________________

De kids speelden op 23 en 24 april 2016:

De slimme streken van Klaasje Galgenaas.

KOMT DAT ZIEN!! KOMT DAT ZIEN!! Zomaar een dag op de markt. Iedereen is er, de visvrouw, de bakker, de scharensliep, de jager, de koopman en de wafelvrouw. Het is er erg gezellig totdat de rijke vrouw verschijnt. Iedereen is bang voor haar. Ze koopt van alles maar betaald niets en alle marktkooplui laten dat maar gebeuren. Is dit eerlijk? Nee maar Klaasje Galgenaas leert de mensen om voor zichzelf op te komen en om tegen de rijke vrouw in te gaan. Maar dan gebeurt er iets verrassend…. Klaasje ontmoet Neeltje en raakt betoverd van haar.

Dit familiestuk is geschreven door Jan Naaijkens en werd geregisseerd door Rob Rovers en Maria Schut.

_______________________________________________________________

De kids speelden op 28 en 29 maart 2015:

Niet alleen op reis

Levi en Irene hebben op school gehoord dat het niet zo goed gaat in de wereld. Papa en mama vinden geld of een voedselpakket sturen genoeg maar zij niet, ze besluiten de wijde wereld in te gaan om problemen zelf op te lossen. Ze gaan naar landen zoals: Fairy tale, Klariopra en Hazimagi. Wat is dat toch met die blauwe neuzen en is zo’n braakburger wel lekker? Is ja echt ja of is het nee, helpt de burgemeester wel en wat wil die tovenaar nou? Wat ze onderweg allemaal mee gaan maken is nog een verrassing maar dat dit een spannende reis wordt is zeker. Kom met ons mee op deze reis en geniet van dit door de kids zelf bedachte toneelstuk.

Dit familiestuk wordt geregisseerd door Rob Rovers en Maria Schut.

_______________________________________________________________

De kids speelden op 14 en 15 juni 2014:

Het bevroren Hart van prinses Anastasia

Het bevroren Hart van prinses Anastasia is een prachtig sprookje over het mensenkind Daantje, dat met een luchtballon aankomt bij een wit kasteel, bovenop een ijsberg. Vroeger was het land mooi en waren er prachtige bloemen. Nu is alles betoverd door de tovenares Muriel. Het kasteel van de koning is veranderd in ijs. De bomen en bloemen zijn bevroren. Ook is het hart van de prinses veranderd in ijs. De mensen eten alleen nog maar ijsbergsla, ijsbonbons en ijstaart. Zou Daantje het land kunnen redden?

Dit familiestuk wordt geregisseerd door Anne van Benthum-Jansen en Robin Guelen.

_______________________________________________________________

De kids speelden op 8 en 9 juni 2013:

Belle en het Beest

De voorstelling Belle en het Beest van onze kids is een moderne bewerking van het verhaal La Belle et la Bete van Gabrielle de Villeneuve. Het is flink lachen geblazen in dit stuk, maar spannend wordt het ook. Toch is het niet alleen kijken en luisteren. Kinderen mogen ook mee doen! Sterker nog moeten meedoen, anders loopt het niet goed af! In haar duistere tuin wacht de valse heks Gonnie al jaren op een Prins die in haar val trapt. Zijn lot is onontkoombaar. Wie verbreekt de betovering? Als je het verhaal van Belle en het Beest denkt te kennen, zul je verrast worden.

Dit spannende familiestuk is geschreven en geregisseerd door Anne van Benthum - Jansen en Jolande van den Broek.

_______________________________________________________________

De kids speelden op 9 en 10 juni 2012:

Vol gevaren

Er was eens, heel lang geleden, een land vol met gevaren. In de donkere wouden van dit land hier heel ver vandaan leefden vele wezens, waaronder de kwaadaardige Groemfels. Deze wezens met drie ogen maakten al vele jaren het hele land onveilig. Op een nacht wordt het dochtertje van de burgemeester van een klein dorpje ernstig ziek. Volgens de doktoren is er maar een oplossing: een zalf gemaakt volgens eeuwenoud recept zal haar beter maken. Maar om deze zalf te maken moet eerst het recept, dat duizenden jaren geleden door Groemfels in delen is verspreid, teruggevonden worden. Emiel besluit om op zoek te gaan. Hij gaat een avontuur aan. Een tocht vol gevaren… Zal het Emiel lukken om op tijd het recept bij elkaar te zoeken en zo het dochtertje van de burgemeester te redden?,
Dit spannende familiestuk is geschreven door Joep Witsiers en geregisseerd door Anne van Benthum - Jansen en Jolande van den Broek.

_______________________________________________________________

De kids speelden samen met de volwassenen en een aantal teens, als afsluiting van ons 65e jubileumjaar, op 27, 28 en 29 mei 2011:

Robin Hood

Dit familiestuk is geschreven door Joep Witsiers.De goede koning van Engeland, koning Richard, is op reis naar Oostenrijk en zijn broer, de slechte prins John, heeft het voor het zeggen. Hij vraagt veel belasting aan de arme inwoners en zo ook aan de inwoners van Nottingham. Wanneer voor de zoveelste keer de belasting wordt verhoogt besluit Robin Hood om, samen met andere inwoners, het belastinggeld terug te gaan halen. Ze overvallen de belastingontvanger en geven het geld terug aan de inwoners van Nottingham. Prins John is woedend en gaat op zoek naar deze ‘rovers’ om ze gevangen te zetten. Toevallig is net als hij aankomt in Nottingham de bruiloft van Robin en Lady Marian bezig. Wanneer prins John Robin Hood gevangen probeert te zetten, ontsnapt hij samen met de rovers. Prins John is woedend en wil koste wat kost Robin gevangen zetten. Zou het Robin lukken om uit de handen van Prins John te blijven? De regie was in handen van Gertie Arts en Joep Witsiers.

_______________________________________________________________

De kids speelden op 12 en 13 juni 2010:

Het land zonder muziek

In een Koninkrijk hier ver vandaan leven een koning en een koningin. Ze willen heel graag een dochtertje en besluiten raad te vragen aan een oude wijze man. Hij vertelt dat ze drie glazen sinaasappelsap moeten drinken en twee dagen op bed moeten gaan liggen om een kindje te kunnen gaan krijgen. Daarnaast moeten ze zorgen dat als het prinsesje geboren wordt er geen muziek meer gespeeld wordt. Alle muziekinstrumenten moeten weg, anders zou er iets met hun dochter gebeuren, wat wist hij niet, maar het zou niet veel goeds zijn…

Dankbaar gaan de koning en koningin terug naar het paleis en doen wat de oude wijze man hun verteld heeft.
Ze krijgen een dochtertje, Madelief. De koning stopt alle muziekinstrumenten in een kooi in de paleistuin om ervoor te zorgen dat ze geen muziek meer kunnen spelen.
Dit gaat jaren goed, totdat Daan op het paleis komt werken als tuinman. Hij raakt bevriend met Madelief en samen maken ze een plan om de muziekinstrumenten te bevrijden. Maar wat gebeurt er als de muziekinstrumenten bevrijd worden? Wat zal er met het prinsesje gebeuren?

_______________________________________________________________

De kids speelden op 6 en 7 juni 2009:

Alfred J. Kwak

Alfred heeft in de Groot Waterlandse Krant gelezen dat er landen zijn waar bijna geen water is. En hier is teveel water. Dus wil hij geld sparen om een kanaal te graven. Hij verkoopt zakjes waterkroost aan oudere eenden die slecht te water zijn, en spaart zo een kapitaal bij elkaar. Alfred is bijna rijk genoeg om het kanaal te graven.
In het land woont ook een koning. Die zwemt de hele dag in een limonadezwembad. Op een dag is de schatkist bijna leeg. De koning besluit geld te lenen van Alfred, en belooft het spoedig terug te betalen.
Maar de koning betaalt niets terug en de naïeve Alfred besluit zijn geld terug te gaan vragen. 'Ik ben wel goed maar ik ben niet gek,' aldus Alfred. Bij de koning gekomen belandt hij echter tussen de kippen, in de put, in de oven en in de gevangenis. Met behulp van zijn vrienden de ladder, de bijen, de rivier en de vos weet hij steeds te ontsnappen. Uiteindelijk valt de koning uit het raam, waardoor zich een revolutie ontketent en Alfred tot koning wordt gekroond.

Dit muzikale theaterstuk wat in 1976 door Herman van Veen geschreven is, is nu door Felicia van Wees bewerkt tot een vrolijk familiestuk.

_______________________________________________________________

De kids speelden op 7 en 8 juni 2008:

Oempa Loempa chocofeest

Wat gebeurt er als Willy Wonka zijn fabriek verlaat?

In oempa loempa's chocofeest kun je de oempa loempa's nog beter leren kennen. Wat vinden ze nu echt leuk? Zingen ze echt de hele dag liedjes, of zwemmen ze lekker in de chocoladerivier?
Als je hier het antwoord op wilt weten, kom dan kijken.
Felicia van Rij heeft voor de Kids van toneelvereniging Steeds Hoger een eigen vervolg geschreven op het toneelstuk van Roald Dahl: 'Sjakie en de chocoladefabriek'. Het is een voorstelling vol chocozoete liedjes en dans voor alle leeftijden.

_________________________________________________________________

De volwassenen speelden, samen met de kids en een aantal teens op op 18, 19 en 20 april 2008:

Sjakie en de Chocoladefabriek

Sjakie, een jongen met een groot hart, afkomstig uit een arm gezin, leeft in de schaduw van de legendarische en mysterieuze chocoladefabriek van Willie Wonka. Na een lange tijd geïsoleerd te zijn geweest van de buitenwereld, organiseert Wonka een bizarre wedstrijd. Er worden vijf gouden toegangskaartjes in de verpakking van Wonka chocoladerepen verstopt. Wie een van de gouden kaartjes vindt, krijgt een rondleiding door Wonka's ongelooflijke fabriek en de winnaar krijgt een prijs voor het leven. Vijf kinderen Caspar, Veruca, Violet, Joris en Sjakie vinden het gouden kaartje. Zij krijgen toegang tot de wereld van de legendarische snoepmaker: een fabriek waar in geen 15 jaar iemand is geweest. Verbijsterd door de ene wonderbaarlijke ruimte na de andere, wordt Sjakie aangetrokken tot de buitengewone wereld van Wonka in dit avonturenverhaal.

________________________________________________________________

De kids speelden op 9 en 10 juni 2007:

Crisis in Bloemenland

Er heerst crisis in het land met de mooiste bloemen, vandaar zijn naam 'Bloemenland'. De familie van Koning Klaverblad regeert al duizend jaar over Bloemenland. Elk jaar op exact dezelfde dag en exact hetzelfde uur schenkt de regering een pannenkoekenfestijn aan de Koning en de Koningin. Deze traditie duurt al duizend jaar.

Maar dit jaar heeft er niemand aan gedacht. Ze zijn het vergeten. De Koning is heel boos en stort zich in stilzwijgen. Hij weigert nog verder te re-geren en het land stort zich in een chaos.
Wie kan ze redden?

De Koningin? De ministers? De hofnar of de lijfwachten van de Koning? Niemand herinnert zich de traditie van die bijzondere dag, behalve Josje en zijn vriendjes. Komen zij nog op tijd om de Koning op andere gedach-ten te brengen en het Land van een chaos te besparen?

Crisis in bloemenland is een stuk geschreven door Daniël Quintens en is geregisseerd door Felicia van Rij.

_________________________________________________________________

De Kids speelden op 14 en 15 oktober 2006:

De toverkist van Merlijn

Een groepje schoolkinderen kampeert tijdens een schoolreisje in een oud engels bos.
Kim, Sanne en Sarah zijn weggelopen van de groep en meester Joep is hen aan het zoeken.
Ondertussen zijn de andere kinderen: Daan, Michel, Karlijn, Anne, Bastiaan, Lucas en Marije
om het vuur gekropen en wachten rustig af.
Wanneer Kim, Sarah en Sanne terug gevonden zijn, vertellen ze dat ze
een grote kist in het bos hebben gezien met een groot verroest slot erop.
Iedereen is nieuwsgierig geworden en ze maken een plan om 's morgens vroeg er tussen uit te knijpen en de kist uit het bos te halen.
Als ze kist openen vinden ze het dagboek van Merlijn de tovenaar, een kaart en een toverspreukenboek.
Merlijn is door de tovenares Morgan le Fay verslagen staat in het dagboek.
Maar het dagboek verwijst ook naar de toverstaf van Merlijn,
die voor Morgan le Fay verstopt is.
De kinderen vinden een toverspreuk om Merlijn terug te toveren,
om hen te kunnen vertellen wat er nu precies gebeurd is.
Maar door een domme fout van Lucas wordt ook Morgan le Fay naar deze eeuw getoverd.
En zo ontstaat er een spannend avontuur waar de kinderen Merlijn helpen zijn toverstaf
terug te krijgen en Morgan le Fay te verslaan.

_________________________________________________________________

De kids speelden op 24 en 25 september 2005:

Eens was er…

Voordat de gebroeders Grimm en Hans Christiaan Andersen alle verhalen en sprookjes hadden verzameld en opgeschreven, werden verhalen en sprookjes van de ene generatie op de ander doorverteld en aangepast. In 'Eens was er' gaat het over deze sprookjes, maar er is iets vreselijk mis. Het hele sprookjesland staat op z'n kop: Doornroosje valt telkens in slaap, Prins Charmant is helemaal niet aardig en de heks van Sneeuwwitje sluit zich aan bij een kookkring van de goede feeën. Wat is hier fout gegaan en komt dit ooit nog wel goed? Zal de verteller wel het sprookje eindigen met 'ze leefde nog lang en gelukkig?'
Als je hier een antwoord op wil krijgen, moet je vooral komen kijken naar het zelfgeschreven stuk 'Eens was er' gespeeld door de jeugd van Toneelvereniging Steeds Hoger.

_______________________________________________________________________

De kids speelden op 26 en 27 juni 2004:

De Aristokatten

De tekenfilms van Walt Disney spreken tot de verbeelding van jong en oud. Zo ook het verhaal van de Aristokatten.
Dutches en haar kleintjes, Marie, Berlioz en Toulouse worden 'gekatnept' door Edgar, de op geld beluste butler van een eenzame madame.
De katten komen terecht op het platteland even buiten Parijs. Zij zullen de weg naar huis weer moeten vinden.
Of hen dit lukt of dat Edgar zal winnen, valt te zien in dit door Felicia van Rij bewerkte verhaal. Het wordt gespeeld en bezongen door de jongste jeugd van toneelvereniging Steeds Hoger.


Contact   |   Beheer login   |   Inloggen voor leden   |   © 2023 Steeds Hoger Malden